MARCHELO - Marko Šelić

Forum rules
Pročitajte PRAVILA FORUMA!
Pročitajte PRAVILA ZA MUZIKU!
Post Reply
Тињак
Vip
Vip
Posts: 373
Joined: 08 Feb 2016, 23:14
Reputation: 0
Location: Бор, Србија
Age:: 19

MARCHELO - Marko Šelić

#1

Post by Тињак » 24 May 2016, 11:35

Marčelo, pravog imena Marko Šelić je rođen 22. januara 1983. godine. Karijeru je započeo 1997. godine u Paraćinu, ali se ozbiljno počeo baviti repom 1999. godine kada je nastupao sa grupom Rhyme Animal. Samostalno piše pjesme od 2001. i kasnije potpisuje ugovor sa Bassivity Music koji je prekinut 2004. godine kada potpisuje ugovor sa Multimedia Records. Njegov prvi album "De Facto" izlazi 2003. godine kojim je ostvario ogroman uspjeh. Nakon toga izdaje albume "Puzzle Shock", "Treća strana medalje", kao i "Deca i Sunce". U toku je snimanje pjesama za njegov novi album koji treba da bude upotpunjen 2014. godine pod imenom "Napet šou".
Provokativan, sarkastičan i iznimno realan tekst odlikuje njegove pjesme. Sarađivao je sa mnogim reperima iz Srbije, kao i Bosne i Hrvatske. Velike uspjehe ostvaruje saradnjom sa Ministrom Lingvistom, Connect-om, Edom Majkom, Sky Wikluhom, Škabom, Šortijem, Elementalom, mnogim drugima, i naravno legendarnim Filterima.
Zvan je i Glasnogovornikom generacije.
Osim što repuje, Marko je izdao i roman "Zajedno sami" za koji 2008. godine dobiva nagradu. Izdao je i roman "Malterego".
Slika:
Spoiler: show
Image
De Facto
Spoiler: show
[youtube][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nAKkY6wtoxI[/youtube][/youtube]
Pismo bratu

Post Reply

Return to “Rap / Hip-Hop / R'n'B / Reggae / Funk”