[ Mozda i permanentno resenje za citere ]

Ovde možete videti sve informacije vezane za forum.
Here you can see all informations related to forum.
Forum rules
Pročitajte PRAVILA FORUMA!
Locked
User avatar
Ax.
Administrator
Administrator
Posts: 2444
Joined: 09 Dec 2014, 11:10
Reputation: 66
Gender:
Age:: 25
Contact:

[ Mozda i permanentno resenje za citere ]

#1

Post by Ax. » 20 Sep 2016, 12:55

Mislim da ova nova verzija Resource Checkera sa dobrim konfigurisanjem moze resiti 99% citera na nasim serverima.. Prosledio sam je Irishu, ali evo i ovde link:
https://www.neugomon.ru/threads/735/

Da razjasnim: Ovo je modul koji dolazi u sklopu ReHLDS-a i Reuniona. Pre svega ReHLDS je preradjena verzija HLDS-a koji koriste svi kgb serveri. Ima istu namenu samo je napravljena kao poboljsanje i smanjenje bugova u igri, ali je jos uvek u beta fazi. Inace za onog ko ne zna, HLDS predstavlja samu mogucnost rada servera hostovanja igraca i gameplay-a. Reunion je najnovija verzija Dprota (ono sto jos uvek koristimo mi). Dproto omogucava svim klijentima i no steam i steam p47 i p48 da se konektuju i igraju zajedno na jednom serveru. U prevodu ovo nije legalno jer sama steam kompanija ne podrzava servere koji koriste dproto ali danas skoro da ne postoji legalnih servera..

E sad da se vratim na ovo iznad sto je glavna tema ovog topica. ReChecker modul koji proverava svakog klijenta prilikom konektovanja na server. Uz to proverava sve pridruzene .dll .asi .exe .mdl .bsp itd fajlove koji su startovani uz sam hl.exe process.. 99% citeva se tako pali. Ijektujuci svoj kod preko dodatnih dll fajlova. Preko ovog modula moze da se napraviti lista zabranjenih fajlova, to znaci ako se dobro progugla internet i skinu svi moguci citevi, zatim zapisu u listi niko vise ne moze uci na serveru sa navedenim. Do skoro ovo nije bilo permanentno resenje jer su citeri mogli da promene ime fajla (cita) i ovaj modul ne bi to detektovao kao pretnju, medjutim ova nova verzija 2.1 ima mogucnost detektovanja samog file_hash-a koji je uvek isti bez obzira da li se menja ime fajla ili ne..

99% te decurlije ume samo da skine i upali cit i nema predstave kako oni uopste rade, samo onaj 1% hakera (koji su i napravili programcice za varanje) ce moci da zaobidje ovo, a taj broj je jako jako mali, a i sansa da to bude neki od nasih servera je jos manja. Uz to, uvek postoje admini da eliminisu i taj 1%..

Ako irish bude resio da testira i izuci ovaj modul, ja sam spreman pomoci koliko toliko, kao i igi (nadam se). Testiracemo na ovom nasem cw-u. Isto tako moze biti otvorena tema gde cete i vi pomoci skidanjem tacnije kacenjem likova raznih citeva i skripti na koje ste naleteli kako bi bili blokirani..

Zamislite server na kome admin moze opusteno bez razmisljanja da igra i ne strahuje da li neko od igraca koristi neki od vida varanja... Zar to ne bi bilo sjajno :)

Razlog teme da bude [public] je taj da mozda jos neko bude zainteresovan da ucestvuje u ovom.. I pomogne konfiguraciji samog modula..

Locked

Return to “Obaveštenja / Announcements”