The Walking Dead (2010 - )

Forum rules
Pročitajte PRAVILA FORUMA!
Pročitajte PRAVILA ZA FILMOVE!
Pročitajte PRAVILA ZA SERIJE!
Pročitajte PRAVILA ZA ANIME & MANGU!
Locked
Тињак
Vip
Vip
Posts: 373
Joined: 08 Feb 2016, 23:14
Reputation: 0
Location: Бор, Србија
Age:: 19

The Walking Dead (2010 - )

#1

Post by Тињак » 11 May 2016, 17:17

Spoiler: show
Image
Hodajuci Mrtvaci (eng. The Walking Dead) američki je televizijski horor i drama autora Franka Darabonta. Serija je bazirana na stripu Hodajuci Mrtvaci kojeg su napisali Robert Kirkman, Tony Moore i Charlie Adlard.
Zvezda Andrew Lincoln glumi šerifovog zamenika Ricka Grimesa, koji se budi nakon kome te pronalazi svet u kojem dominiraju mrtvaci. Zombiji nalikuju onima iz horor filmova Georgea A. Romera. Nakon toga kreće u potragu za svojom porodicom i ostalim preživelima.
Serija je premijerno prikazana 31. oktobra 2010. godine preko američkog televizijskog programa AMC. U Srbiji je prikazana istog datuma preko programa FOXcrime,a sada se emitira na klasičnom FOX-u. Druga sezona od 13 epizoda se počela prikazivati 16. oktobra 2011. godine. Dve epizode u drugoj sezoni su najavile da će biti objavljena i treća sezona.
Serija je dobro prihvaćena od strane kritičara, te je zaradila mnoge nominacije za nagrade, uključujući Writers Guild of America Award i Zlatni globus u kategoriji za najbolju televizijsku dramsku seriju.
Serija je takodje dobila velike ocene kompanije Nielsen, srušivši razne rekorde dramskih serija. Dva finala obe sezona pogledalo je 9 miliona ljudi, postajući najgledanija drama na televiziji.

-Ukratko: Bazirano na seriji stripova istog imena,The Walking Dead je prica o tome kako grupa ljudi prezivljava posle "apokalipse zombija".
Rick zamenik serifa se budi iz kome(jer su ga upucali u pljačci)u napustenoj i tesko oskrnavljenjoj bolnici.Potom izlaska iz bolnice shvata da se svet promenio nagore(zapaljena kola,napustene kuce,leseve..)zaprepascen krece ka svojoj kuci kako bih upozorio svoju zenu i dete(Lori i Carla).
Kada stize zatece prazan i unisten stan,video je da su odeca,hrana i foro albumi uzeti te shvata da su uspeli da se izvuku..Odlucuje da odo u policisku stanicu kako bi uzo oruzje i adekvatnu odecu...
Uskoro stupa u kontakt i nalazi svoju zenu,dete,grupu prezivljaca i svog najboljeg druga Shejna.

Locked

Return to “Serije”